2011. március 18., péntek

Élelmíszerek tartósítása

Hús tartósítása

  • Hús tartósítása füstöléssel
  • Zsírban eltett hús (a húst lesütötték, majd leöntötték a zsírral, és így a levegőtől elzárt hús hónapokig elállt).
  • Tartósítás sózással
  • Tartósítás szárítással
  • Hús-konzerv készítése házilag
 Zöldségfélék tartósítása, elrakása télire
  • savanyú káposzta készítése (hordóban, köcsögben)
  • szárítás, aszalás (bab, lencse, borsó, fűszernövények, paprika, gomba)
  • veremben, pincében tárolás
  • ecetben elrakás
Gyümölcsök tartósítása
  • aszalás, kandírozás
  • befőzés
  • lekvár készítése
  • pincében, kamrában tárolás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése